A 230 éves titok

Családunk immár hat generáción át, 1790 óta őrzi legnagyobb titkát: az Unicum pontos receptjét és készítésének módját. Természetesen az Unicum-receptúrára békében és (világ)háborúkban sem derült fény, és talán ez örökre így is marad. Egy keveset most azonban elárulunk.

Gyógynövények az egész világból

Az Unicumhoz használt több mint 40-féle gyógynövény és fűszer mind az öt kontinensről válogatott: jelentős részük a Kárpát-medencéből, de Marokkóból, Kínából, Indiából, Srí Lankából, Indonéziából, Nigériából, Amerikából és Ausztráliából is szerzünk be értékes alapanyagot. Ezeket a különleges növényeket a mai napig kézzel mérjük ki, sőt, egyes alapanyagokat maga a Zwack család adagolja.

Kivonatolás

A gyógynövényekből kétféleképp nyerjük ki az íz- és illatanyagokat. Az egyik mód a kivonatolás, amely közben a füveket kukoricából készült finomszesszel keverjük össze, és hagyjuk kiázni az értékes anyagokat, azaz elkészítjük az extraktumot. Ez az a folyamat, amely az ízgazdagságot adja az Unicumhoz.

Fakádas összekeverés

A különböző módokon előkészített alkotóelemeket végül hagyományos fakádban keverjük össze (blendeljük). Hogy az Unicum-minőség állandó lehessen, a keverés után a Likőrmester egy bírálóbizottsággal többször is megkóstolja az italt. Ennek a bizottságnak a Zwack család is a tagja.

Tölgyfahordós érlelés

Az Unicum végleges ízét a tölgyfahordós érlelés adja meg. Ez a különleges eljárás szintúgy 1790-től kíséri el a likőr történetét. Bár sokan nem is sejtik, a mai napig a Soroksári úti gyár alatti pincében van az az 500 hordó, amiben az Unicumok érlelődnek.

A 230 éves titok

Családunk immár hat generáción át, 1790 óta őrzi legnagyobb titkát: az Unicum pontos receptjét és készítésének módját. Természetesen az Unicum-receptúrára békében és (világ)háborúkban sem derült fény, és talán ez örökre így is marad. Egy keveset most azonban elárulunk.

Gyógynövények az egész világból

Az Unicumhoz használt több mint 40-féle gyógynövény és fűszer mind az öt kontinensről válogatott: jelentős részük a Kárpát-medencéből, de Marokkóból, Kínából, Indiából, Srí Lankából, Indonéziából, Nigériából, Amerikából és Ausztráliából is szerzünk be értékes alapanyagot. Ezeket a különleges növényeket a mai napig kézzel mérjük ki, sőt, egyes alapanyagokat maga a Zwack család adagolja.

Kivonatolás

A gyógynövényekből kétféleképp nyerjük ki az íz- és illatanyagokat. Az egyik mód a kivonatolás, amely közben a füveket kukoricából készült finomszesszel keverjük össze, és hagyjuk kiázni az értékes anyagokat, azaz elkészítjük az extraktumot. Ez az a folyamat, amely az ízgazdagságot adja az Unicumhoz.

Fakádas összekeverés

A különböző módokon előkészített alkotóelemeket végül hagyományos fakádban keverjük össze (blendeljük). Hogy az Unicum-minőség állandó lehessen, a keverés után a Likőrmester egy bírálóbizottsággal többször is megkóstolja az italt. Ennek a bizottságnak a Zwack család is a tagja.

Tölgyfahordós érlelés

Az Unicum végleges ízét a tölgyfahordós érlelés adja meg. Ez a különleges eljárás szintúgy 1790-től kíséri el a likőr történetét. Bár sokan nem is sejtik, a mai napig a Soroksári úti gyár alatti pincében van az az 500 hordó, amiben az Unicumok érlelődnek.

Unicum Szilva

Hungarikumok találkozása

Az Unicum egy olyan klasszikus ital, amihez csak különleges figyelemmel nyúlhattunk. A hazánkban is őshonos szilvában azonban olyan különleges alapanyagot találtunk, amely méltó párja a 230 éves receptúra szerint készülő italnak.

Ősi alapok

A likőr különlegességét önmagában az Unicum garantálja. A családi titokként őrzött receptúrán és a tölgyfahordós érlelésen ebben az esetben sem változtattunk, aminek hála az Unicum Szilva megőrizte tradicionális értékeit.

Mégis más

Akárcsak az Unicum, az Unicum Szilva is titkos eljárással készül, ám rokonságuk másért is egyértelmű: Az Unicum Szilva egy unikum, amit aszalt szilván pihentettünk, majd tölgyfahordóban érleltünk, így érjük el, hogy könnyed, harmonikus és gyümölcsös zamata legyen.

Unicum Riserva

80 éves Unicum hordós érlelés

A termék alapját képező Unicumot a budapesti, Soroksári úti pincerendszer legnagyobb és legidősebb – 80 éves hordójában érleljük.
A hosszú évtizedek során a hordó dongáiban képződött speciális anyag, az úgynevezett „fekete méz” karakteresebbé teszi a benne készült Unicumot.

Unicum hordós érlelés

Ezt követi a Tokaji pincékből származó hordókban való érlelés. Ez az eljárás kerekséget, lágyságot és Tokaj utánozhatatlan karakterét adja hozzá az italhoz.

Perfect Serve

Az Unicum Riserva fogyasztását jégre töltve ajánljuk.

Unicum Barista

Unicum Arabica kávéval

Az Unicum több mint 40 gyógyfüvéből, arabica kávé kivonattal és párlattal, tölgyfahordóban érlelt Unicum. Ez az Unicum Barista.

Az Unicum és az Arabica kávé találkozása

Közel hároméves fejlesztői munka eredményeként bemutatjuk az Unicum Baristát. A keserűlikőr-fogyasztás és a kávézás hagyományát egyesíti innovatív módon az Unicum Barista, amelynek fő alkotóelemei az Unicum és az arabica kávé. Az ital tölgyfahordós érleléssel nyeri el végleges karakterét.

Arabica kávé kivonattal, tölgyfahordóban érlelve

„Nagy öröm számunkra, hogy ebben a rendkívüli, kihívásokkal teli időszakban egy olyan fejlesztésről számolhatunk be az Unicum Barista bemutatásával, amely a Zwack Unicum életében és a likőrgyártás, illetve a kávézás hazai történetében egyaránt fontos mérföldkőnek minősül. Hosszú utat tettünk meg az elmúlt években, mire eljutottunk egy olyan különleges ital megalkotásáig, amely minden elemében híven tükrözi e két terület itthoni hagyományait” – mondta el Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke.