Közel hároméves fejlesztői munka eredményeként, 2020 novemberében mutattuk be az Unicum család legújabb tagját, az Unicum Baristát.
Az Unicum Barista nem más, mint arabica kávé kivonattal, tölgyfahordóban érlelt Unicum. A keserűlikőr-fogyasztás és a kávézás egyaránt évszázados múltra tekint vissza számos európai országban, így Magyarországon is.
Ezt a két hagyományt egyesíti innovatív módon az Unicum Barista, amelynek fő alkotóelemei az Unicum és az arabica kávé. Az ital tölgyfahordós érleléssel nyeri el végleges karakterét.
Az Unicum a legnépszerűbb magyar italmárka, melyre méltán lehetünk büszkék. A császári ital, mely nevét magának II. Józsefnek köszönheti, és a császár orvosa, Dr. Zwack, eredetileg emésztést elősegítő italnak készítette, már 230 éve képvisel állandó minőséget hazánkban és a világban is.
Ez a tradicionális gyógynövény likőr, mely generációk óta őrzi titkát és karakteres ízvilágát több, mint 40-féle gondosan válogatott gyógy- és fűszernövény keverékéből készül. A mai napig az eredeti családi recept alapján gyártják, ugyanazokkal az eljárásokkal, de a legmodernebb technológia alkalmazása mellett, íze pedig ugyanott, a legendás Soroksári úti gyár pincéjében pihenő 500 tölgyfahordóban érik teljessé.

KALUMBA SPICED

Ez az egyedi karakterű gin azoknak készült, akik folyamatosan keresik az újdonságokat, és szívesen indulnak az ismeretlen meghódítására. A Kalumba karakteres ízjegyeiben a vadon élő madagaszkári fűszerek erőteljes jegyei enyhe citrusossággal keverednek, majd mindez egy finoman borókás édes balzsamosságban teljesedik ki. Az ital arany színét az aszalt fügén való tölgyfahordós érlelés adja. Az aszalt füge kerekséget, lágyságot kölcsönöz az italnak, lehetővé teszi a magában történő fogyasztást, amely a ginek világában nem megszokott dolog.
A Kalumba a modern ginek kategóriájába tartozik, azaz úgynevezett új generációs gin. Az elnevezés utal a feldolgozásnál alkalmazott progresszív technológiai megoldásokra éppúgy, mint az extrém alapanyagokra. A dzsungeles megjelenésű üvegbe zárt gin egyediségét az a 17-féle fűszer- és gyógynövény adja, melyek egy része Madagaszkárról származik – kézzel gyűjtve, gondosan átválogatva.
Nemzetközi elismerések:
International Wine & Spirit Competition 2019:
Ezüstérem
World Spirits Award 2020:
Aranyérem
Fogyasztását önmagában vagy long drink-ként gyömbérrel javasoljuk.

KALUMBA WHITE

Rendkívül tiszta dry gin; friss, citrusos karakterét a kubebabors és citromnád adja, mely kifinomult fűszerességgel párosul.
Több, mint 20 gyógy – és fűszernövény felhasználásával készül, mint például citromhéj, narancshéj, citrus mirtusz, rózsabors, koriander, curacaohéj és kalumbagyökér.
Nemzetközi elismerések:
World Spirits Award 2021:
Ezüstérem
Fogyasztását jégre töltve gin tonikként vagy gin fizzként ajánljuk.

KALUMBA MADAGASCAR MANGO GIN

Trópusokat idéző gin és mangó és a rózsabors természetes ízével. Egyedi karakterét a Madagaszkárról és Afrikából származó, vadon termő gyógy- és fűszernövényeknek köszönheti. A Kalumba ginek a Zwack több mint kétszáz éves gyógy – és fűszernövény szakértelmét felhasználva, tradicionális rézüstben, kistételben kerülnek lepárlásra.
Fogyaszd jéghidegen önmagában vagy gintonikként!

KALUMBA MADAGASCAR VÉRNARANCS GIN

Friss, citrusos gin a vérnarancs természetes ízével és mirtusz párlattal. Egyedi karakterét a Madagaszkárról és Afrikából származó, vadon termő gyógy – és fűszernövényeknek köszönheti. A Kalumba ginek a Zwack több mint kétszáz éves gyógy- és fűszernövény szakértelmét felhasználva, tradicionális rézüstben, kistételben kerülnek lepárlásra.
Fogyaszd jéghidegen önmagában vagy gintonikként!
A Fütyülős közel egy évszázados története a magyarországi pálinkatradícióval, a Puszta régió híres barackjával és Kecskemét évtizedes hagyományaival fonódott össze. A Fütyülős márkát 1935-ben jegyezte be a mai Zwack Unicum Nyrt. jogelődje. Mára a márka sokszínű ízösszeállításai között kortól és nemtől függetlenül mindenki megtalálja a személyes kedvencét.

FÜTYÜLŐS KÓKUSZ ANANÁSZ

A trópusi ízjegyek tökéletes harmóniát alkotnak, különleges élményt adva ezzel a fogyasztójának. Édes íze miatt könnyen fogyasztható, így magában, shotként fogyasztva is ajánljuk, de egy igazi nyári frissítő ital is készíthető belőle limonádé formájában.

FÜTYÜLŐS GÖRÖGDINNYE

A Fütyülős legújabb innovációja – sokak nyári kedvence – a Görögdinnye. Nemcsak a forró hónapokban, hanem a hűvősebb évszakokban is élvezhető önmagában shotként vagy koktél alapanyagként felhasználva. Az édes görögdinnye íz mellett a háttérben meghúzódó frissítő menta felejthetetlen élményben részesíti fogyasztóját. Egy kis citromlével felpörgetve a legdermesztőbb téli estéken is megidézi a nyári napok önfeledt vidámságait.

FÜTYÜLŐS EPRES ROZÉ

A Fütyülősre jellemző gyümölcsösség és a rozé borok könnyedsége ihlette ezt az italt, melynek epressége csipetnyi rózsaillattal párosul, ízében pedig piros bogyós gyümölcsök harmónikus ízjegyei fedezhetők fel. Ennek az igazi nyári frissítőnek a fogyasztását boros pohárban, jégre töltve, ajánljuk.
Morgan kapitány a 17. században élt és egy vagyonos walesi család gyermeke volt, aki a biztonságos jólétet feladta a mozgalmas, izgalmas kalóz életért. Végig hódította az egész Karib térséget és kellőszámú spanyol gályát, kincsekkel megrakott hajót rabolt ki ahhoz, hogy a brit korona Jamaica kormányzójává nevezze ki. A kapitány a bátorító és nélkülözhetetlen italát ettől kezdve Jamaica szigetén készítette. A Captain Morgan rumot 1680 óta gyártják a kapitány eredeti receptje alapján.

TIKI

A Captain Morgan Tiki a jól ismert fűszeres Captain Morgan trópusi tiki variánsa, melyben az érett ananász és a lédús mangó íze dominál. A márka legújabb innovációját a Kapitány és a legénysége kalandjai ihlették a Csendes-óceán déli részén és az általuk felfedezett ízletes  trópusi zamatok.
Fogyasztása sok jégre töltve szénsavas limonádéval ajánlott.

WHITE RUM

A karibi térség valódi ízét feltáró Captain Morgan fehér rum a szigetek legkiválóbb, válogatott prémium rumjaiból készül és ötszörös lepárlással éri el közepesen testes, éles, enyhén édeskés zamatát. Tökéletes alapként szolgák egy sor izgalmas rumos koktélhoz, így a Mojitóhoz, Cuba Libréhez, de remek párost alkot kólával, limonádéval vagy gyömbérsörrel is.

SPICED GOLD

A Captain Morgan Original Spiced Gold szakértő gondossággal készül prémium karibi rumból és egzotikus fűszerekből az igazi kalandvágyóknak. Édes barnacukor, gazdag vanília és fűszeres fahéj jegyeit hordozza magán, meghintve leheletnyi tölgyfával, majd lágy, friss utóízzel cseng le.Kóstolja meg kólával és friss lime-mal, gyömbérsörrel vagy bármilyen üdítővel, amit talál otthon!

KALINKA VODKA

A vodkagyártás története párhuzamos Európa történelmével. Az 1700-as évek végétől létezik az a technológia, ami lehetővé teszi, hogy a gabonából 37,5-40 fokos szűrt, víztiszta párlatot gyártsanak – ezt nevezik több országban vizecskének, azaz vodkának.
Magyarország vezető szeszipari vállalata, a Zwack Unicum Nyrt. több, mint 100 éve gyárt vodkát – ennek a tapasztalatnak és folyamatos italipari innovációnak terméke jelenleg Magyarországon a kristálytiszta Kalinka vodka.
A vodka gyártásakor a gabonaszeszt nagy tisztaságú lágyított vízzel elegyítjük, majd 10 oszlopos aktívszénszűrőn átcsörgedeztetve nyeri el egyedülálló ízét.
Így lesz a Kalinka azzá, amire a márka sok éves története predesztinálja – egy kitűnő, orosz nevű, de magyar szívű vodka.

KALINKA CITRUS

GMO-mentes termelésből származó alapanyagok felhasználásával, 100 %-ban természetes összetevőkből készül. A visszafogott „vodkaíz” és a citrusok vibrálása utánozhatatlan élménnyel ajándékoz meg, illatában a frissen facsart citrom köszön vissza.
A Johnnie Walker története 1820-ban kezdődött. A fiatal John Walker az apja halála után eladta a családi birtokot, és egy élelmiszerüzletet nyitott Kilmarnockban. Teával és fűszerekkel kezdett kereskedni. A különleges ízek felhasználásához magas fokú hozzáértésre és szakértelemre volt szükség. John a szakértelmét idővel kevert whiskyk előállítására használta fel, melyeket konzisztens, magas minőségűnek ismertek meg az emberek.

RED LABEL

A világ legkelendőbb skót whiskyje mintegy 35 házasítatlan maláta- és gabonawhisky elegyítésével készül, amelyek között Skócia legkedveltebb whiskyjei a Cardhu, a Caol Ila, a Cameronbridge és a Teaninich is szerepel. Friss és fűszeres, élénk almás és citrusos gyümölcsösséggel, fahéjjal és borssal, ami melengetően füstös utóízzel cseng le.

BLACK LABEL

Johnnie Walker Black Label egy olyan gazdag, lágy skót whisky, amely 29 különböző főzde házasítatlan maláta- és gabonawhiskyjeit elegyítve, 12 hordóban eltöltött év után éri el élénk, testes ízét. Végeredményként füstköpönyegbe burkolózó édes, gyümölcsös, fűszeres, vaníliás zamatok harmonizáló ízjegyei várják.
Fogyaszd tisztán, jéggel.