Az Unicum a legnépszerűbb magyar italmárka, melyre méltán lehetünk büszkék. A császári ital, mely nevét magának II. Józsefnek köszönheti, és a császár orvosa, Dr. Zwack, eredetileg emésztést elősegítő italnak készítette, már 230 éve képvisel állandó minőséget hazánkban és a világban is.
Ez a tradicionális gyógynövény likőr, mely generációk óta őrzi titkát és karakteres ízvilágát több, mint 40-féle gondosan válogatott gyógy- és fűszernövény keverékéből készül. A mai napig az eredeti családi recept alapján gyártják, ugyanazokkal az eljárásokkal, de a legmodernebb technológia alkalmazása mellett, íze pedig ugyanott, a legendás Soroksári úti gyár pincéjében pihenő 500 tölgyfahordóban érik teljessé.
Közel hároméves fejlesztői munka eredményeként, 2020 novemberében mutattuk be az Unicum család legújabb tagját, az Unicum Baristát.
Az Unicum Barista nem más, mint arabica kávé kivonattal, tölgyfahordóban érlelt Unicum. A keserűlikőr-fogyasztás és a kávézás egyaránt évszázados múltra tekint vissza számos európai országban, így Magyarországon is.
Ezt a két hagyományt egyesíti innovatív módon az Unicum Barista, amelynek fő alkotóelemei az Unicum és az arabica kávé. Az ital tölgyfahordós érleléssel nyeri el végleges karakterét.

KALUMBA SPICED

Ez az egyedi karakterű gin azoknak készült, akik folyamatosan keresik az újdonságokat, és szívesen indulnak az ismeretlen meghódítására. A Kalumba karakteres ízjegyeiben a vadon élő madagaszkári fűszerek erőteljes jegyei enyhe citrusossággal keverednek, majd mindez egy finoman borókás édes balzsamosságban teljesedik ki. Az ital arany színét az aszalt fügén való tölgyfahordós érlelés adja. Az aszalt füge kerekséget, lágyságot kölcsönöz az italnak, lehetővé teszi a magában történő fogyasztást, amely a ginek világában nem megszokott dolog.
A Kalumba a modern ginek kategóriájába tartozik, azaz úgynevezett új generációs gin. Az elnevezés utal a feldolgozásnál alkalmazott progresszív technológiai megoldásokra éppúgy, mint az extrém alapanyagokra. A dzsungeles megjelenésű üvegbe zárt gin egyediségét az a 17-féle fűszer- és gyógynövény adja, melyek egy része Madagaszkárról származik – kézzel gyűjtve, gondosan átválogatva.
Nemzetközi elismerések:
International Wine & Spirit Competition 2019:
Ezüstérem
World Spirits Award 2020:
Aranyérem
Fogyasztását önmagában vagy long drink-ként gyömbérrel javasoljuk.

KALUMBA WHITE

A Kalumba White karakterét a kubebabors és a rendkívül népszerű koktélalap, a citromnád kettőse alapozza meg.
Az alapízeket többek között a citromhéj, a narancshéj, a grapefruithéj, a curaçaohéj, a citrus-mirtusz, a rózsabors és a koriander egészíti ki. Természetesen nem hiányozhat belőle a termék névadója, a kalumbagyökér sem.
Nemcsak összetételében és ízvilágában különbözik a Kalumba Spicedtól, de a gyártási eljárásban is. A Kalumba Spicedban a gyógy- és fűszernövények párlata és kivonata adja a gin egyediségét, míg a White esetében a fűszerek párlatként kerülnek felhasználásra.
Nemzetközi elismerések:
World Spirits Award 2021:
Ezüstérem
Fogyasztását gin tonikként vagy gin fizzként javasoljuk.
A Fütyülős közel egy évszázados története a magyarországi pálinkatradícióval, a Puszta régió híres barackjával és Kecskemét évtizedes hagyományaival fonódott össze. A Fütyülős márkát 1935-ben jegyezte be a mai Zwack Unicum Nyrt. jogelődje. Mára a márka sokszínű ízösszeállításai között kortól és nemtől függetlenül mindenki megtalálja a személyes kedvencét.

KÓKUSZ ANANÁSZ

Idei innovációnk a Fütyülős Kókusz-Ananász, melyben a trópusi ízjegyek tökéletes harmóniát alkotnak, különleges élményt adva ezzel a fogyasztójának. Édes íze miatt könnyen fogyasztható, így magában, shotként fogyasztva is ajánljuk, de egy igazi nyári frissítő ital is készíthető belőle limonádé formájában.

FEKETECSERESZNYE MÉZZEL

A Fütyülős Feketecseresznye Mézzel karakteres ital, melynek inspiráló illatát és intenzív ízét a feketecseresznye és a méz együttese adja. Gyümölcspálinka és méz felhasználásával készül. Finom, gyümölcsös ízével a fiatalok egyik kedvence.

EPRES ROZÉ

A Fütyülősre jellemző gyümölcsösség és a rozé borok könnyedsége ihlette ezt az italt, melynek epressége csipetnyi rózsaillattal párosul, ízében pedig piros bogyós gyümölcsök harmónikus ízjegyei fedezhetők fel. Ennek az igazi nyári frissítőnek a fogyasztását boros pohárban, jégre töltve, ajánljuk.

BARACK MÉZZEL

A Fütyülős Barack Mézzel kajszibarack párlat és tiszta méz felhasználásával készül. Páratlanul zamatos ízét a méz lágyságának és a barack különleges ízének és illatának köszönheti. Nem csak shotban kiváló, hanem long drinkként fogyasztva is.

CSOKIS MOGYORÓ

A Fütyülős Csokis Mogyoró Likőr egy igazi különlegesség, amely a selymes csokoládé és a pirított mogyoró tökéletes harmóniájával teremt ellenálhatatlan illat és ízélményt. Nem csak shotban kiváló, hanem long drinkként fogyasztva is.
A Baileys a tradicionális ír whiskey és a friss tejszín harmonikus keverékeként megkomponált különlegesség – az ital, mely létrehozta a krémlikőr kategóriát. Világszerte a legnépszerűbb ír krémlikőr, amely több érmet is nyert a San Francisco World Spirits világversenyen, mint bármelyik versenytársa. Ez az egyedi kombináció az ír szeszfőzésnek és a tejiparban szerzett tapasztalatnak köszönhetően, négy éven át tartó tökéletesítés eredménykeképpen jött létre, ami egy igazi kényeztetés.
A Baileysben csak a különleges gondossággal kiválasztott ír farmokról származó tejet használják fel, amit több, mint ezer szerződött farmról szereznek be. Az alkohol olyan tökéletesen megőrzi a tejszínt, hogy a két éven át tárolt Baileys íze épp olyan friss, mint a palackozás napján. A mai napig minden palackot Írországban gyártanak.

KALINKA VODKA

A Kalinka vodkát a legjobb minőségű gabonából készült párlat és ásványi anyagoktól teljességgel megtisztított víz alkotja. Az ital, az orosz vodkagyártási hagyományokra építve, gondos lepárlás és 10-szeres szűrés után nyeri el egyedülálló lágyságát és tisztaságát. Nevét a híres orosz népdal, a Kalinka után kapta, melynek refrénjében nem kevesebb, mint háromszor szerepel egymás után. Maga szó egyébként borókát jelent magyarul, a vodka pedig vizecskét.

KALINKA CITRUS

GMO-mentes termelésből származó alapanyagok felhasználásával, 100 %-ban természetes összetevőkből készül. A visszafogott „vodkaíz” és a citrusok vibrálása utánozhatatlan élménnyel ajándékoz meg, illatában a frissen facsart citrom köszön vissza.
Morgan kapitány a 17. században élt és egy vagyonos walesi család gyermeke volt, aki a biztonságos jólétet feladta a mozgalmas, izgalmas kalóz életért. Végig hódította az egész Karib térséget és kellőszámú spanyol gályát, kincsekkel megrakott hajót rabolt ki ahhoz, hogy a brit korona Jamaica kormányzójává nevezze ki. A kapitány a bátorító és nélkülözhetetlen italát ettől kezdve Jamaica szigetén készítette. A Captain Morgan rumot 1680 óta gyártják a kapitány eredeti receptje alapján.

SPICED GOLD

A Captain Morgan Original Spiced Gold szakértő gondossággal készül prémium karibi rumból és egzotikus fűszerekből az igazi kalandvágyóknak. Édes barnacukor, gazdag vanília és fűszeres fahéj jegyeit hordozza magán, meghintve leheletnyi tölgyfával, majd lágy, friss utóízzel cseng le.

WHITE RUM

A karibi térség valódi ízét feltáró Captain Morgan fehér rum a szigetek legkiválóbb, válogatott prémium rumjaiból készül és ötszörös lepárlással éri el közepesen testes, éles, enyhén édeskés zamatát. Tökéletes alapként szolgál egy sor izgalmas rumos koktélhoz.
A Johnnie Walker története 1820-ban kezdődött. A fiatal John Walker az apja halála után eladta a családi birtokot, és egy élelmiszerüzletet nyitott Kilmarnockban. Teával és fűszerekkel kezdett kereskedni. A különleges ízek felhasználásához magas fokú hozzáértésre és szakértelemre volt szükség. John a szakértelmét idővel kevert whiskyk előállítására használta fel, melyeket konzisztens, magas minőségűnek ismertek meg az emberek.

RED LABEL

A világ legkelendőbb skót whiskyje mintegy 35 házasítatlan maláta- és gabonawhisky elegyítésével készül, amelyek között Skócia legkedveltebb whiskyjei a Cardhu, a Caol Ila, a Cameronbridge és a Teaninich is szerepel. Friss és fűszeres, élénk almás és citrusos gyümölcsösséggel, fahéjjal és borssal, ami melengetően füstös utóízzel cseng le.

BLACK LABEL

Johnnie Walker Black Label egy olyan gazdag, lágy skót whisky, amely 29 különböző főzde házasítatlan maláta- és gabonawhiskyjeit elegyítve, 12 hordóban eltöltött év után éri el élénk, testes ízét. Végeredményként füstköpönyegbe burkolózó édes, gyümölcsös, fűszeres, vaníliás zamatok harmonizáló ízjegyei várják.
Fogyaszd tisztán, jéggel.