A vitrin jobb oldala mutatja be Zwack Péter életének újabb mérföldkövét: 1953-ban családot alapított, feleségül vette Iris Rogers-et. Öt gyermekük született: Peter Junior, Gioia, Alexa, Iris és John. Mint azt a korabeli fotók tanúsítják, boldog családi életet éltek, először Chicago-ban majd New Yorkban kedvenc kutyájukkal, Pajtással.
Zwack Péter eltökélten dolgozott annak érdekében, hogy a Zwack név fennmaradjon az Amerikai Egyesült Államokban. Ennek érdekében szerződést kötött a Jim Beam céggel, hogy a cég Zwack névvel gyártson és forgalmazzon gint, vodkát és slivovitzot. Ebben az időben az Egyesült Államokban még csak kezdeti, gyermekkorát élte a minőségi borok koncepciója. Zwack Péter Alexis Lichine-nel, a világszerte ismert borszakértővel együtt jelentős szerepet játszott a minőségi borok Egyesült Államokbeli forgalmazásának kiépítésében. Beutazta Európát, a fontosabb bortermelő vidékeket, hogy kiválassza azokat a borokat, amelyeket majd az ő cégük forgalmaz az óceán másik oldalán. A franciaországi és németországi borászatoknál tett látogatásairól készült képeket az alsó polcon láthatja.

 

A vitrin bal szárnya a hazai likőripar struktúrájában 1961-ben bekövetkezett változást szemlélteti: megalakult a teljes likőripart koncentráló Magyar Likőripari Vállalat (MALIV), amelynek így az Unicum Likőrgyár is része lett. Minőségi termelésével és termékeivel továbbra is rangot jelentett az iparon belül, az Unicum Likőrgyárra a minőségi italok gyártását és a MALIV nyugati exportját bízták. A szocialista országokban elsőként a MALIV kötött szerződést a Coca-Cola Company-val, és 1968-ban a vállalat kőbányai gyárában palackozni kezdte a „kapitalizmus jelképét”, a Coca-Colát.

A vitrinen lévő QR kód segítségével megismerheti Zwack Péter Amerikában élő gyermekeit is.

A legalsó QR kód leolvasásával pedig belelapozhat a 140 éves likőripari történelem kiadványába.

admin

Author admin

More posts by admin