A Zwack cég mindig stílusosan megünnepli a „kerek” születésnapokat. Zwack Péter 80. születésnapján a cégudvaron fogadást a Dunán pedig  tűzijátékot rendeztek. Zwack Péter 2012-ben, Olaszországban hunyt el. A gyászmisét, amelyen az állami és közélet magas rangú reprezentánsai is részt vettek, Budapesten a pannonhalmi főapát celebrálta a Szent István Bazilikában. Itt Zwack Pétert fiai, Péter Junior és Sándor búcsúztatták, míg Izabella a temetőben emlékezett meg róla. A temetés alatt a Budapesti Fesztivál Zenekar tagjai zenéltek. Zwack Péter hamvait Unicumos hordódongákból készült faládában díszruhás huszárok vitték végig, s a család Fiumei úti sírhelyében helyezték végső nyugalomra, az itt készült fényképeket az alsó polcon tekintheti meg. Zwack Péter életútjának különlegességét jelzik a vitrin középső polcán kiállított díjak, kitüntetések, oklevelek, többek között a hátsó fotón a firenzei oroszlánszobor, amelyet díszpolgársága alkalmából kapott.  További jelentős kitüntetései: a 2005-ös Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje, az Olasz Köztársaság Becsületrendjének lovagi címe, Budapest és Ferencváros díszpolgári címe, 2011-ben pedig az Ernst and Young „Az év üzletembere „Példakép” díját kapta meg.

A felső polcon Anne Marshall Zwack könyveiből található egy-egy példány.

Bolgheriben, Toszkánában, ahol a családnak van egy rezidenciája, és ahol a nyarakat töltik vásároltak egy kávézót és fagyizót a Café della Posta-t, amely a házaspárról készült fénykép hátterében látható.

Anne Zwack 2013-ban  felvette a magyar állampolgárságot, az eseményt dokumentáló fotó mellett látható az emlékokirat, melyet az állampolgársági eskütételekor kapott.

admin

Author admin

More posts by admin