Zwack Péter 1970-ben visszatért Európába. Ő és második felesége Anne Marshall, angol író és újságíró, Firenzébe költöztek egy régi reneszánsz villába. Az egyik képen Zwack Péter látható a bejárati ajtajuk előtt, a másikon a medence mellett ülő hölgy az ekkor már a kilencvenes éveiben járó Mici nagynéni, Ady Endre Mylittája.

Az Unicum ebben az időben Olaszországban készült. Péter és Anne közösen vett részt az Unicum gyártásában és PR munkájában, szorosan együttműködve az értékesítést végző nagy genovai szeszipari céggel, és az Unicum igen kedvelt itallá vált szerte Olaszországban. A fényképeken Péter és Anne láthatók, amint a gyógynövényeket keverik az Unicum gyártásához Milánóban. Ekkor Anne már első gyermekét, Sándort várta.

Zwack Péter bevezetett egy likőrcsaládot is Zwack márkanév alatt, melyet Ausztriában gyártottak, és sikeresen exportálta őket, legfőképp az Amerikai Egyesült Államokba. A vitrin érdekessége a felső polc jobb szélén látható Unicum Menta, amely mint az Unicum „nyári változata” igen népszerű volt Olaszországban. A felső polc előterében látható Alexa Zwack fotója, aki 8 évig dolgozott együtt édesapjával a likőrök Egyesült Államokbeli marketingjén. Az alsó polcon látható a Zwack Attack jelvény, mellyel Péter Junior vezette be a Zwack márkákat New Yorkban.


A vitrin bal szárnya a magyarországi eseményeket mutatja be: 1971. január 1-én a számos szeszgyárat már évek óta magába tömörítő nagyvállalat, a Szeszipari Országos Vállalat (SZOV), és a MALIV összevonásával megalakult a Szeszipari Vállalatok Trösztje.

Ebben az évtizedben kezdődött az úgynevezett „Unicum-láz”, az ital termelése tíz év alatt a háromszorosára emelkedett, elsősorban annak viszonylag alacsony ára, de íze és csomagolása miatt is, annak ellenére, hogy szinte mindig hiánycikk volt.

A vitrinen lévő QR kód segítségével még többet tudhat meg a Zwack család Olaszországban töltött éveiről.

Kérjük, fáradjon a következő, a múzeum közepén álló, 4 részre osztott vitrinhez!

admin

Author admin

More posts by admin