A vitrinben látható számos, a gyár történetében fontos okmány és eszköz. Már akkor közel kétszázféle terméket állítottak elő, amelyek között természetesen mindig is az Unicum volt a legnépszerűbb, a cég legfontosabb terméke.

2-es számmal jelöltük az Unicum első védjegyeztetésének igazolását a vitrin jobb falán. A Zwack cég 1899 után évenként tekintélyes összeget fizetett a Magyar Vöröskereszt Egyesületnek azért, hogy a vöröskeresztet az Unicum címkéjén védjegyként használhassa.

Középen a gyáralapító Zwack Józsefet láthatja az egyik unokahúgával a fényképen, és néhány családi ereklyét. Zwack Józsefnek négy gyermeke született, közülük a későbbiekben Zwack Lajos lesz társ a cégben.
A különböző gyárépületekről készült fotókat 4-es számmal jelöltük.

A vitrin alsó polcán, középen elől látható a Zwack J. és Tsa bejegyzési dokumentuma, valamint bal oldalon a cég folyamodványa a Császári és Királyi Udvari Szállító címért és maga a címer is.

A középső polc bal szélén az Animatiqua stúdió által készített Eltűnt Budapest második része látható, melyben a Kemnitzer ház is feltűnik Zwack József alakjával.

admin

Author admin

More posts by admin