A vitrin felső polcán levő családi fénykép hátsó sorában Zwack Lajos 5 gyermeke látható: János, Lili, Mária, Margit és Béla – előttük unokatestvéreik. A középső polc 2-es számú képein Zwack Péter látható szüleivel, Zwack Jánossal és Wahl Verával, édesapja portréja, és egy különleges fotó, melyen Zwack Péter életében először és utoljára tart kezében vadászpuskát. Amikor megsebesített egy nyulat a vadászat alkalmával, úgy kétségbe esett, hogy soha többé nem sütött el fegyvert.

Zwack Péter egyik nagynénjének, Zwack Máriának (Micinek) fotóját jelöli a 3-es szám az alsó polcon. A fiatal lányt egy ausztriai szanatóriumba küldték, ahol Ady Endrével találkozott, mivel a híres költőt is ott gyógykezelték éppen. A költő beleszeretett a Zwack lányba, erről számos vers tanúskodik, melyben a költő a babiloni szerelem-istennőről, Mylittáról nevezte el múzsáját. A vitrinben Ady Mylitta-versciklusának egy-egy darabját látja.

A vitrinben látható ruhadarab Zwack Mici díszmagyar mellénye, e nemzeti öltözéket Zwack Péter feleségére, Anne Marshallra hagyta, aki a sarokban látható fénykép szerint is örömmel és büszkén viselte azt. A túloldali falon Mici kézzel hímzett díszes magyar mellényét láthatják bekeretezve, amit eljegyzésekor viselt 1907-ben, amikor 17 éves volt.

A vitrinben elszórtan találhatók személyes dokumentumok, valamint Zwack Béla ezüst borkóstoló edénye és gyermekkori cipője.

Olvassa be a QR kódot és tekintsen meg még több Zwack családi fotót!

admin

Author admin

More posts by admin